Over Mangos on Monday

Hallo!

Maandag is niemands favoriete dag.
Dat weten we als ouders van 2 meisjes als geen ander. Maar met Mangos on Monday – een op en top Belgisch kledingmerk – fleurt jouw grijze maandag helemaal op. Trek ‘s morgens samen met je kinderen mooie, hoogwaardige kledij aan en het hele gezin voelt zich meteen in z’n sas. When life gives you lemons, bring out the mangos.

Op en top Belgisch

Mangos on Monday is een op en top Belgisch kledingmerk met kleurige basics voor baby’s, peuters, jonge kinderen en stijlvolle dames. Onze kledij is een laagje goed gevoel voor elke dag.
En dat komt op maandag nog meer tot z’n recht.

Duurzaam materiaal

Kwaliteit kan je natuurlijk niet zomaar claimen. Met Mangos on Monday werken we met hoogkwalitatieve bio-katoen. Al onze kledij, inclusief de print, is GOTS-gecertificeerd (Global Organic Textile Standard), een internationaal hoog aangeschreven label. Dat betekent niet enkel duurzame kledij, want we printen ook met milieuvriendelijke inkt.

Unieke designs

De minimalistische quotes en illustraties ontwerpen we zelf én daarnaast werkten we ook al samen met Belgische ontwerpsters Laura Muls en Gaëlle Boterdael. We speelden al langer met het idee dat het leven een echte jungle is. Rond dat thema werkten we  in 2018 onze allereerste collectie uit, waaronder ook een twinning versie. Laura vertaalde onze ideeën in de vrolijke designs waarvan je nog enkele bestsellers op onze website vindt. Dit najaar werkte Gaëlle Boterdael van @bo_moments een vintage illustratie uit van spelende kinderen. We kijken ernaar uit om ook met andere ontwerpers op termijn nieuwe unieke designs te ontwikkelen en als merk te groeien.

Ondertussen zijn we al iets meer dan 2 jaar verder met onze bloeiende zaak en we leerden veel bij op vlak van materialen, technieken, ontwerpen, kleurencombinaties, product placement, packaging, enz.  in 2019 werd er vaker gevraagd om een nieuwe ‘twinning collectie’ uit te brengen voor het hele gezin. Daaruit vloeide onze UNITED collectie verder. Zowel Mighty Dads, Marvelous Moms en Brave Kids konden samen poseren en matchen.

Aangezien ons doelpubliek voornamelijk bestaat uit vrouwen, lanceerden we het voorbij voorjaar ook meer sweaters en t-shirts voor dames. Onze twinning collectie ‘bande de filles, bande de garçons en bande à moi’  was ook meteen een hit!

Via social media krijgen we vaak inspiratie van klanten die graag minimalistiche quotes of personalisaties willen. We merkten dat door op deze vragen in te spelen, de betrokkenheid met de klanten steeds groter werd. We werkten aan een grotere damescollectie, voegden meer en verschillende kleuren toe én we borduren nu ook vaker.

Onze eerste geborduurde t-shirt “en bonne compagnie” uit het voorjaar van 2019 is nog steeds dé topfavoriet. Hiervan brachten we in de zomer van 2020 ter gelegenheid van ons 2-jarig bestaan enkele nieuwe kleuren uit. De vraag naar zowel borduren als twinnen blijkt zeer groot, dus voortaan kan je onze Marvelous Mom en MIghty dad ook geborduurd verkrijgen op onze webshop. Al snel ontvingen we dagelijks meerdere mailtjes om deze te personaliseren met andere namen voor meter, meetje, meme, pépé, papi, vake, opi, … Al deze personalisaties voegden we dan uiteindelijk ook toe aan de webshop om het allemaal efficiënter te laten verlopen.

Onze eigen aapjes… euh kinderen zijn dol op onze basics en dragen ze voortdurend. En met de matchende outfits voor heel het gezin paraderen we samen maar al te graag op straat.

Small things spice up life.
Start with Mangos on Monday.

– Audrey & Maarten

Close
Sign in
Close
Cart (3)